Koně v akci – Koně v Evropě

Výstava KONĚ V AKCI je největším setkáním koní a lidí v domově slavné Velké pardubické. Shledání koní a lidí v takové míře a rozsahu, jaké nabízí výstava Koně v akci, je v České republice ojedinělé a rekordní.

Uskuteční se v sobotu 5. září 2020.
Areál závodiště bude otevřen v 8:30 hod.

Výstava KONĚ V AKCI se uskuteční už po dvaadvacáté. A protože krajská metropole Pardubice je v roce 2020 také EVROPSKÝM MĚSTEM KONÍ v rámci evropské sítě koňských měst Euro Equus budou tématem letošního ročníku výstavy KONĚ V EVROPĚ.


  • KOUPIT VSTUPENKU → ZDE
  • PŘEDBĚŽNÝ ČASOVÝ HARMONOGRAM→ ZDE

Stěžejním programem bude v sobotu 5. září 2020 oslava EVROPSKÉHO DNE KONÍ. Těšit se můžete na ukázky koní a jejich dovedností navázaných na „koňské tradice“ v jednotlivých městech sítě Euro Equus. Představí se například španělská a portugalská škola či polští husaři. Výstava připomene také parforzní hony a počátky historie Velké pardubické ve spolupráci s chlumeckým šlechtickým rodem Kinských.

Chybět samozřejmě nebudou ani přehlídky a šampionáty koní. Tradičně se představí koně chladnokrevní, ale také například hříbata slovenského teplokrevníka.

Doprovodný program bude plný hudby, tance, worshopů i prezentací jednotlivých evropských měst včetně ochutnávek tamních specialit.

Pro návštěvníky bude k dispozici také dostihový i vozatajský trenažer.

Představí se střední školy zaměřené na oblast zemědělství, veterinární péče a chovu koní.

Chcete se na chvíli stát hrnčířem, kovářem, provazníkem nebo třeba písařem? Připravili jsme pro vás netradiční ukázku tradičních řemesel. Návštěvníci si v expozici „Řemesla jinak“ sami vyzkouší jak vyrazit minci, vyrobit si šperk, napsat list husím brkem, vyrobit svíčku a mnoho dalších tovarů.

Dopravu po závodišti zajistí projížďky konibusem a kočáry.

Tradiční součástí výstavy je také vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší potravinu Pardubického kraje MLS Pardubického kraje.


Ve dnech 4. – 6. září budou součástí výstavy také závody PARDUBICKÉ VŠESTRANNOSTI a turnaj koňského póla TAXIS POLO OPEN CUP.