1880

PořadíJméno koně, stáří, barva, pohlavíPůvodJezdec
1GOOD MORNING 4l.hnědákBuccaneer-Good NightPhillips M.
2JUNO St.hnědkaJanitor-DianaKinský Zdenko
3KLISNA 5l.hnědkaStanley-ViolanteHanreich I.
4STARLIGHT 9l.prokv.hnědkaBrown Bread-TartletFletcher Richard Harry
PNCREVE COEUR 5l.hnědkaBuccaneer-CricketAlmássy C
SNHERODES 7l.ryzákGiles I-My HopeWoodhouse A
PNVICTORIA 7l.hnědka,pol.Victor-Maid of HonourBaltazzi Hector
Výrok: Jistě 5
Čas: neměřen

Dostih byl otevřen pro koně všech zemí, ale ve startovní listině se to nijak neprojevilo.

Z původně ohlášených třinácti koní nakonec startovalo devět. Chyběl i trojnásobný vítěz Velké BRIGAND, který byl uveden se třetí nejvyšší váhou. Podle zatížení byla favoritem klisna VICTORIA s Hectorem Baltazzim v sedle, která měla předepsáno 86,5 kg.

Po startu převzala vedení CREVE COEUR, která nebyla k udržení, ale již na druhém skoku měla pád. Byla však bleskurychle nasednuta a pokračovala v dostihu. Na další překážce, vodním příkopu, znovu ztratila jezdce, který se zranil na nemohl pokračovat. Zatím celé pole překonalo Velký příkop a Irskou lavici, na které po vybočení ztratil několik délek HERODES.

Na další překážce měla pád VICTORIA, ale pokračovala v dostihu. Následující skok již najížděla společně se STARLIGHT, ale obě klisny zde padly po vzájemné kolizi. VICTORIA byla zadržena a STARLIGHT pokračovala dále. Když prořídlé pole vběhlo do lesíka, byli na špici GOOD MORNING a JUNO, daleko za nimi ostatní. Oba vedoucí koně pak přešli zbytek kursu bez problémů a nikdo je již nebyl schopen ohrozit. V průběhu dostihu došlo ještě k pádu jezdce Hanreicha a byl zadržen HERODES.

GOOD MORNING zvítězil o pět délek před klisnou JUNO a s velkými odstupy došly do cíle ještě klisna v sedle s jezdcem Hanreichem a STARLIGHT. První dva koně patřili hraběti Zdenko Kinskému, pro smutek v rodině však ve Velké startovali v barvách fingované stáje Mr.G.F.J. Smith. Trenérem vítěze byl Ralph Heath.

Z dnešního pohledu je zajímavé, že se dostihu zúčastnila také bezejmenná klisna a dokonce získala třetí umístění.