1885

PořadíJméno koně, stáří, barva, pohlavíPůvodJezdec
1ABRACADABRA 6l.č.bělouš,val.Sharper-My MaryFries Hansi
2NEWBROOK St.hnědák,val.pol.Prince-SouvenirPhillips M.
3OLIVE BRANCH 4l.hnědkaHerbertstown-ArmisticeBaltazzi Hector
4AUTUMN St.hnědák,val.,pol.neznámý původFletcher Richard Harry
5JESSICA 7l.ryzka,pol.The Mallard-Lady SykesMoore William H.
PNKAISER 7l.ryzákMonseigneur-GorseRuse E.R.
SNTHE RANGER 5l.tm.hnědákDutch Skater-Lady RoseberyPlanner C.
Výrok: Boj 1 – 3
Čas: neměřen

Celkem 29 koní bylo uvedeno na startovní listině a nakonec se vydalo na trať pouhých sedm. Podle předepsaného zatížení byli favority čtyři koně z německých stájí, NEWBROOK(76 kg), THE RANGER(75 kg), JESSICA(73,5 kg) a KAISER(71,5 kg).

Po startu se ujala vedení OLIVE BRANCH, společně s NEWBROOK, před JESSICOU a ostatními. Před tribunami se dostal do čela AUTUMN a koně šli na Taxisův příkop. Zde měl pád pouze KAISER, byl ihned nasednut, ale krátce nato zadržen.

V lesíku odmítli všichni skočit obávaný dvojskok. Když konečně pole vyběhlo z lesíka, vedl AUTUMN o 30 délek. To již ale vypadl ze hry pro několikeré odmítnutí THE RANGER.

Potom pětičlenné pole překonávalo další překážky. Stále vedl AUTUMN, na druhou pozici se posunul ABRACADABRA, dále NEWBROOK a OLIVE BRANCH.

Vítězka předchozího ročníku JESSICA uzavírala pole a cválala s nechutí. Když koně naposledy vběhli do lesíka, stále vedl AUTUMN, ale po vyběhnutí se jako první objevil ABRACADABRA, těsně sledovaný NEWBROOKEM a OLIVE BRANCH.

Zbývající dva koně JESSICA a AUTUMN již jevili známky únavy a bylo zřejmé, že do závěrečného boje nezasáhnou.

V cílové rovince se rozpoutal urputný boj o vítězství. Chvíli vedl ABRACADABRA, ale před distancí se zdálo, že zvítězí NEWBROOK.

V posledních metrech však jezdec Fries dokázal svého koně skvěle vyjet a po boji o jedinou délku přivést valacha ABRACADABRA jako prvního na cílovou metu. NEWBROOK získal druhé místo, další tři délky zpět byla OLIVE BRANCH, daleko čtvrtý AUTUMN a pátá JESSICA došla do cíle krokem.

Vítězný jezdec Hansi Fries byl i trenérem koně. Byl to velmi talentovaný jezdec, než začal mít potíže s udržením nízké hmotnosti jezdic rovinové dostih. Výborné výsledky zaznamenal s klisnou Waternymph, která se později stala matkou slavné legendární Kincsem. Potom se věnoval překážkovým dostihům. V Pardubicích byl velmi oblíbený a celý turfmanský svět mu říkal Hansi. V roce 1888 měl ve vídeňském Freudenau těžký pád a potom se věnoval již jen trénování.


V rámcových dostizích startovala řada koní vedených na startovní listině Velké. Dámská steeplechase na 4000 metrů byla rodinným přeborem Kinských. Zvítězila Dubiacusa(Kinský R.F.), před Laurenzia (Kinský Zd.). The Sider(Kinská K.) dostih nedokončil.

Proutky pro tříleté běžela také pouhá trojice koní a zvítězil Reichenau(žokej Wyatt).

Kunětickou steeplechase na 5600 metrů vyhrál v poli čtyř koní Fashioner(Kinský R.F.) a závěrečnou steeplechase na 4000 metrů ve Velké neúspěšný Kaiser(žokej Fletcher).

Na závodišti poprvé působili bookmakeři.